No tiedä tuosta oveluudesta.

Katsoin mainiota BBC:n puutarhurin ABC-ohjelmaa ja innostuin vielä enmmän yksivuotisista kevätkukistani.

Tänä vuonna ajattelin pistää kuntoon ainakin:
Paraatipenkin:

578237.jpg

(lippusiimalla ympäröity). Kasvaa tai on kasvanut ainakin lupiinia, malvikkia, skillaa, astereja, mielenkiintoisia monivärisiä lemmikkejä ja yksi (1) lilja. Ja helkkaristi monivuotisten rikkakasvien juuria, onneksi kuitenkin vain juolavehnää. Soitto Maanomistajalle ja kuulemma siinä on ollut vaikka mitä monivuotisia perennoja, mutta ei enää.

Suunnitelma:
Ixiat, mignondaaliat, kehäkukka ja tulppaaniunikko kylvetään mahdollisten perennojen noustua, ja kaippa maanparannushommaankin voisi ruveta. Eli punertavaa ja vaaleaa, oranssia, tulipunaista. Voisi ostaa vielä jonkun rauhoittavan valkoisen, vaikka jotain jalopäivänkakkaraa.

Gladiolukset laitetaan penkkiin 4, tulee hieno väriläiskä keskelle viherketoa

578293.jpg


Ostin myös sarviorvokin siemeniä, laji "blue perfection"

578216.jpg

Kaksivuotinen, perinnesyistä hankittu kukkija. Plus että tykkään orvokeista. Pitänee ostaa orvokin taimia tänä vuonna, että saisi kukkijoita. Korkeus 20 cm.
Kuvassa etualalla näkyy kolmionmuotoinen rutelikko jossa kasvaa ruoholaikkuja, en osaa muokata kuvia. Tästä tulee hieno  jälkeen-kuva sitten joskus :)

578201.jpg

Vieläkin ostoslistaa riittää. Ainakin IV-V -vyöhykkeen köynnösruusu seinän viereen *harrrrraraarrr* (kuolausääni), tykkään nimittäin köynnöksistä ja ruusuista molemmista :)

Lyhtykoiso
578321.jpg

kukkapenkkiin 6:

578318.jpg

Kivien ympyröimä sektori risukasan edessä etualalla.

Älyttömän vaikeeta työtä muuten tämä "Minne istutan minkäkin"-homma. Varsinkin kun ei oikein muista mitä mistäkin putkahtelee ja mitä ei (paitsi joka paikasta putkuaa kyllä lupiineja, senhän jo tiesinkin. Mutta pitäisi tarkkaan sopia Metsäpuutarhan, Niittypuutarhan ja Paraatipuutarhan rajat. Nolo kylvää ruiskukkia jotka ruohonleikkaaja leikkaa matalaksi seuraavassa hetkessä.