Aika synkkiin tunnelmiin päättyi tuo eilinen postaus. Ei mulla mitään akuuttia syytä ole olla noin pessimistinen, vanhat möröt vain huutelevat. (Sattuu ne mörötkin oikeaan joskus toisaalta.)

Tänään takaisin Saareen. Viikonloppuna tulee kivoja kavereita ja ajateltiin testata pitäjän uusi tanssilava. Hih! Ne onkin tanssihirmuja ne kaverit. Ukkeli ja Kissantassut tulee vasta ensi viikolla, harmi. Ei me kumpikaan oikein osata nukkua ilman toisia. Paitsi kissantassut ei ole moksiskaan. Nuorempi karvatti oppi avamaan teranssin oven ja järjesti mulle kauhunhetkiä: ensin kuuluu hyttysverhon kahahdus, jota en ota aivokuorikäsittelyyn, mutta kun olen itse menossa ulos on ovi raollaan. Sitten sydän sykkyrällä huhuilua, joka oli aika tarpeetonta, kun tapaan kaksi karvaista kaveria talon sillan alla varjossa natustamassa pitkää heinää. Lammaskissoja. Helposti ne sai takaisin sisälle. Ajattelin jo päästää ne vähän pihailemaan ihan ilman narua, ei siellä saaressa ole petoeläimiä eikä haukkaakaan ole näkynyt. Se on kyllä hassua se ruohon natustaminen: meillä oli kyllä kissanruohoa kasvamassa joskus mutta kun sen päällä ensin maattiin ja sitten ruohot kiskottiin ylös juurineen ja niillä leikittiin eikä vahingossakaan syöty puuha jäi. Taisi kuitenkin vaan olla luonnollista käytöstä se kiskominen, noin se pienempi tollokin vetää heinän katki. Ne ei vaan irtoa ne jotka pihalla kasvaa. (Pienempi tollo on itse asiassa nykyään isompi tollo, kasvaa hujahti rontti.)

Jännä kun Saaressa on niin paljon lintuja. Mustarastaan tunnistan jo, ja harmaasiepon jonka pesä on oven päällä ja joka lehahtaa aina kun oven avaa, ja härkälinnun jonka hautomista häiritsen joka kerta kun menen saunalle. Niiden kalastamista on mukava katsoa: isompi, ilmeisesti uroshärkälintu, päästää kääkähtävän äänen pintautuessaan. Joutsenet törähtelee lahdella (on niillä pirulaisilla kova ääni. Onneksi eivät ole innostuneet kilpahuutoon härkälintujen kanssa.) Taivaanvuohi lentää yli ja päkättää. On siellä niitä muitakin vaikka kuinka paljon mutta en mä niitä tunnista. Kuka olisi arvannut että linnut voi olla noin kiintoisia!