Vietettiin sitten horolle päänsä menettäneen takkutukkaisen hörhön päivää. Toivottavasti ette ole nyt tilastonumero. Yhtä loogista tuo suomalaisten jussinviettokäytäntö. Minua vähän pelotti että meiltä tulee kolme lisää kun päästän känniset kaverit mato-ongelle lupauksella että ei, ei me lähdetä ajamaan moottorilla. (Oli alle 1.jotain kuitenkin ettei tartte lähteä hakemaan nimismiestä). Sitten kohta rantaan mentyäni nään kun venhe lipuu karikkoa kohti saaren taakse. Minä soittamaan että JUMALAUTANYTÄKKIÄTAKAISIN!MÄSYÖNTEILTÄKAIKILTAPÄÄN! Ja sitten vähän nolotti kun tyypit sanoo että "me käytiin vaan lähimmällä saarella pissillä kun ei haluttu tilastoon."

Oli kyllä ihana nähdä unikoiden kukinta edes kerran elämässä. Muutenkin oli hurjan nättiä. Harmi vaan kun väsytti ja oli epäsosiaalisella tuulella ja lauantaina niiin kankkusessa ettei puhettakaan että olisi jaksanut tehdä mitään edes puolijärkevää. Onneksi moottorisahakin pysyi hiljaa. Kumma kun ei tahtonut jaksaa edes kivirappuja kiivetä - ekan työviikon jälkeen on yleensäkin niin järkyttävän väsynyt olo. Toiveissa on että vähän helpottaa tuo.

Aattona käytiin serkun luona idealla että "joo, mä unohdin kameran! Käydään vaan piipahtamassa!" Ja sitten se piipahdus kesti neljä tuntia. Kävin uimassa, ulkona +6 astetta ja järvessä ehkä +13, ja ihmettelin jott miksiköhän tämä noin kylmää on. No, pitäähän jussina käydä uimassa. Sain myös hirmu hyviä kalan savustus- kala- ja miten tulla toimeen suvun kanssa -vinkkejä sen järven Roots-äijältä, pitkä valkoinen parta, kalastaa verkoilla ja sitä rataa. Ja se soitti huuliharpulla valssia, jota ukkelin kanssa sitten tanssittiin. Harmi, tai hyvä, kun emäntä oli niin tehokas että piti mukin täytenä ihan huomaamatta, ja kylläpä sitä sitten menikin. Aamu ei ollut erityisen kirkas.

Herra Koirula-Poirula oli meidän kanssa ilman flexiä pihalla ja tuli höntyilystä takaisin kutsuttaessa. Tosi kiva kaveri. Ja kissaudet piti hepulia hepulia ja leikkivät vintillä. Pienempi rontti saalisti maitonappipussin (molempien Tollojen Kollojen herkkua), oli saanut sen hampailla revittyä auki ja oli syömässä saaliin sisälmyksiä kun sain sen kiinni. Oli aika kosteita kissannuolussa olevia maitonappeja. Sama katti piti nostaa 15 kertaa alas sashlikinvarrastuspöydältä. Toinen oli saanut jossain mystisessä paikassa puoli korvaa nokiseksi.