Olipa rutainen ilma viimeisen lomaviikon kunniaksi. Tänä aamunta vain aurinkoinen paistoi ja kylläpä syletti lähteä kaupunkiin mutta loma lomanen on nyt kaputt. Toisaalta harmi, mutta ehdin viettää ihan kunnon vapaat; puolentoista viikon ajan jouduin koko ajan kyselemään jotta mikä viikonpäivä tänään on.

Koiruuskin näyttää hyvin istuvan meidän perhe-eläintarhaan. Tuolla ne kaikki köllöttää uuvahtaneen unta (niinkuin minäkin vielä 10min sitten). Kisulitkin (ainakin vanhempi kollo) pääsivät yllättävän nopeasti pyllynnuuskimisetäisyydelle; nuorempi vielä huitoo ja sähisee. Koiruus oli vapaana kerran ja hortoilusäde oli senverta pitkä että "tänne" -komento pitää olla aika paljon paremmin hallussa ennen kuin vapauden portit aukeavat taas. Hihnassakin näyttää olevan ihan kivaa. Kolmella jalalla pääsi lähes yhtä nopeaan kun kaverikoiru.

Voi, voi. Yksi Vesuviuksen unikko oli auennut (mä vähän autoin sitä :), päivänkakkarat oli aloittelemassa, akileijat jo hyvän aikaa kukkineet, lupiinit aloittelevat, mansikat jatkavat ja ruoho kasvaa rehottaa. Jussina mm. ruohonleikkuri saa taas kyytiä, nyt oli liian märkää. Mutta mä en saa olla näkemässä kun ne hartaasti odotetut puhkeaa kukkaan...No, jussina jussina.

Ukkeli teki lisäpätkän kasvimaahan ja laittoi siihen retiisiä kasvamaan urakalla. Ihmetteli vielä "Näin saa ilmaista ruokaa ja tää on ihan kivaa. Miksei kaikki tee näin?". Sai myös miehekkyyspuuhailla moottorisahan kanssa; moottorisahakäry miehen vaatteissa on, no, miehekästä :) Mäkin miehekkyyspuuhailin kaatamalla vesurilla riesaleppää. Ai että tuli hiki. Mutta oli lystiä.

Murukahvi on parempaa kuin tavallinen! Mmmm! Ei niin kitkerää ja kuumempaa!